Pages

Sunday, February 28, 2010

Support Group Meeting SI 28 Feb 2010

Setelah dok berkira2 nak pegi-tak nak pergi SGM SusuIbu.com pada 28/2/2010..akhirnye aku memberanikan diri gi ke sana gak. Laki ku dengan berbesar hatinya menemankan aku..

Menu yang aku kena bawak adalah popia goreng. Aku beli je frozen popia dr mydin, pagi tu terus goreng. Plan asal nak kuar umah kul 8.45 pg terlajak kul 9.30 br kuar.
Sampai sana, discussion dah mula, aku terus menyelit masuk dalam group puan rita..topik yang dibincangkan adalah overcome low weight untuk baby..hehe..untuk mak baby mcm aku ni bukan low weight..dah aboveweight adala...huhu..

Mcm2 pendapat yang dikeluarkan.ada 2-3 org yang bersemangat waja bercakap..aku lak oleh kerana datang lambat..maka agak malu-malu ayam untuk bercakap walau dlm hati berkobar2 nak keluarkan idea..huhuu..almaklumlah..sy baru jadi trainer x bertauliah 360 degree leader kat ofis you...hehe

walaupun byk pokok tp still rasa panas gak..kesian kat yana yg dah start merengek, aku bukak kan baju dia terus..

x lama pas discussin..acara makan2 pulak..aku sempat sebat makaroni goreng and kek cheese yang wallah...sedapnyer...aku nyer popia luak sikit jer..x pela..hehehe..

habis sessi makan-makan, acara babywearing lak..aku ngan hasbend belajar cara nak letakkan yana dalam pouch kitorang utk posisi tummy to tummy..senang jer rupanya..cuma x terpikir jer..heheh..

pastu aku test lak acara ikat baby anda..wah..bestnye..tapi kena blajar selalu la kalu nak buat kat umah..yana memang suka la kalu mcm ni..berkepit aje ngan mama kan...



tepat kul 12.30 kitorang gerak ..sebelum balik temankan hubby gi putrajaya untuk cr location
'pullman lake side" -dia ada conference tengah bulan 3 ni..

ok...

Tuesday, February 9, 2010

mcm2 cite ku combine kan menjadi satu

nampaknye aku dah kembali malas mengupdate blog..awal2 je semangat waja...padahal banyak benda yang jadi antara aku dan dayana..(huhu-sekang cite suma dayana..asben..i'm sory..saje malas nak glamerkan mu..nanti ramai lak saingan ku..)hehe.

dayana lagi sehari akan genap 6 bulan..satu waktu yang sangat aku idam-idamkan sejak aku mulakan upacara pemberian HANYA susu ibu pada buah hatiku itu...sebabnya saat itu HANYA susu ibu itu akan bercampur dengan benda lain..atau yang lg senang dayana akan mula makan..

TETAPI..ada perkara yang menyebabkan waktu 6 bulan itu bermula lebih awal.
selasa 26/1/10.aku dapat panggilan dr kak zaida badan dayana tiba-tiba menjadi panas..so aku menjadi sangat risau. Bawa ke klinik suhu 39celcius..dimasukkan ubat dalam ontot nyer...so 27& 28 aku terus ambik cuti-pengalaman pertama aku menjadi ibu-perasaan bila anak sakit-terlalu sakit untuk aku gambarkan.risau setiap masa-air mata mengalir tiap kali suhu badan yang aku ambik tak turun atau pun tetap naik..plus dia cirit birit..lagila aku sedih.

so 29/1-antar umah kak zaida..dia x nak menyusu-suhu badan dah ok. kak zaida risau sangat n mintak izin nak bagi yana makan nestum sikit..mula2 memang aku x bagi..tp lama2 aku fikir dia mintak mesti sebab dia terlalu risau anak aku..aku takde kat tempat dia. dan terima kasih jugak dia mintak izin dulu.

so sejak ari tu aku dah start bagi dia makan..syukur Dayana x cerewet dan bersemangat bila aku suapkan bubur.

ni gambar2 terbaru..termasuk masa wedding mai(member maahad)..