Pages

Tuesday, September 27, 2011

Update

Lama tak update blog..
Gambor ajela saya tepek kali ni..malas pulak rasanye nak menaip.





.

Monday, September 12, 2011

Dunia BAru

Kelas sudah pun bermula..
memang seronok..
Kelas 1st-Managerial Accounting..
Dahla aku memang tak berapa nak terer akaun ni. Last belajar akaun Form 3-Kemahiran Hidup..itu pun sellau kena marah dgn Cikgu Noraini...

Excited walau sedikit penat.
Sabtu habis keje pukul 1..kelas start kul 2...rush gi ITM..
Ahad lak..bangun kul 6 pagi masakkan mihun untuk suami ngan sup sayur untuk Yana, pas breakfast kul 8 terus gerak gi ITM sebab nak siapkan homework..Almaklumlah kat rumah tak larat nak wat keje...

Hari 1st kuliah dah ada keje rumah. Hari 2nd dah ada kuiz..Minggu ni lak ada test..
Gila tul...Tapi SERONOK!!

Selamat aku amik kat ITM..sempatla jugak nak pecut..

Member2 baru pun ramai..cuma budaya belajar orang dah keje ni mungkin lain sikit.

Selamba badak masuk sejam lambat, muka tak bersalah pun..

Entahle..mungkin aku ni skema kot..

Pastu selamba je sound lecture suh print balik schedule sebab banyak adjust..Rasa aku lak nak sekolahkan brother tu..

Anak di rumah..terasa sangat tak puas aku bermanja ngan dia...

Hari ni di ofis..aduh rindunya..

Dia lak bila aku smpi aje umah dr kelas..dari kete dah dgr suara dia..

"Mama la..Mama la..Mama dah balik.."Hati mana tak syahdu....

Pastu husband cite dia dok ngintai kat tingkap..cakap"Mama Keje.."

Sabarla Yana..Sabarlah hati aku jugak...Dua tahun tak lama..InsyaAllah aku akan buat yang paling baik untuk pastikan pengorbanan aku tinggalkan anak berbaloi...

Hmmm...sedihnya..Dah mengalir dah air mata ni...Macam mana ek kalu Yana gi asrama nanti..Aku menangis tak hari2...

Isyh..isyh..isyh..dah tak leh taip dah..Inilah si cantik manis yang buat dunia saya bertukar...
.

Wednesday, September 7, 2011

Adoyai

Adoi..
Malasnye saya nak menaip sekarang ni..
Buntu nak menulis..

Padahal banyak entry yang dalam kira2 nak dicoretkan..
Wah..ayat puitis sungguh..apa salahnya tak gitu..

Raya sangat best...Membelasah hidangan hari raya tak ingat dunia..
Cuma ada satu aje yang ralat sikit..
Rendang ayam tak disediakan sama ada mak mertua atau mak sendiri..
Rasanya ujung minggu ni harus aku buat sendiri untuk puaskan tekak...

Gambar2 raya akan ku update tak lama lagi..Almaklumlah gambar dalam henset suami..

NAk diupdate ada saja gangguan terutama si Kak Yana yang makin manja..

"Syayang mama...Muah.."basah pipi aku dikerjakan..
"Nak paluk mama..nak paluk mama..."(nak peluk mama...)

Minggu ni dah start kelas..Dalam tak sabar..ada sedikit sedih dan bersalah meninggalkan cik abang tersayang menguruskan anak seorang diri..