Pages

Wednesday, June 27, 2012

Celaru Celari

Zaman busy dengan assignment InsyaAllah berakhir minggu ini..well..ianya secara official dah berakhir minggu lepas. Tapi oleh kerana assignment syok sendiriku tak menepati requirement, ianya kena direpair dan dihantar balik minggu ini..

Itu yang jadi masalah..aku x de idea nak buat counter argument..

sesapa ada idea napa water tariff tak leh dinaikkan??Sila isi dalam comment box dalam masa 24 jam.. kalu idea leh pakai aku bagi adiah..Mcm la blog ni ramai sgt nak menjenguk ye idak..syok sendiri lagi.Haha..Hidup ni memang kena syok sendiri dalam masa kita muhasabah diri bile syok sendiri tu kantoi.Paham..?Tak paham takpe..aku sorang aje yang paham.

Plan sepanjang cuti 2 bulan ni dah tersusun baik2 dalam kepala otak..Hello weekend!! Miss you so much. Harap2 en suami setuju dengan semua perangkaan yang aku plan.
i miss the jalan2 time with my daughter Dayana..and now we have new member..Nuha Qaisara. Balik tampin..KLCC..aquaria..zoo negara dll..Sorryle suma local..Oversea nanti dulu..Tunggu 4-5 tahun lagi insyaAllah.

Ofis??Aku dilanda sindrom muak dan jelahak dengan rutin yang sama...Argghhh.....AKU CUBA SEDAYA UPAYA MENYEDARKAN DIRI RAMAI ORG YANG TAKDE KEJE..TAPI AKU SENANG2 BALIK ON TIME, MASUK 2 MINIT LAMBAT TIAP ARI>>TAPI STILL DAPAT GAJI ....

tapi aku really need a new challenging right now..Adakah jobstreet dah block application aku sampai satu hapah interview pun susah nak dapat?
..




Allah..Allah..Allah...

Ya Allah Ya Tuhan kami,
jadikanlah cahaya di dalam hati kami
jadikanlah cahaya di pendengaran kami
jadikanlah cahaya di hadapan kami
jadikanlah cahaya di belakang kami
jadikanlah cahaya di kanan kami
jadikanlah cahaya di kiri kami
jadikanlah cahaya di atas kami
jadikanlah cahaya di bawah kami

jikalau cahaya itu sukar untuk kami, maka Engkau mudahkanlah cahaya itu untuk kami
jikalau rezeki kami dilangit, maka Engkau turunkanlah
jikalau rezeki kami diperut bumi, maka Engkau keluarkanlah...

Hmm.....ok masa mengepump dah tiba..ini untuk anakanda tercinta..walau x banyak mana..akan ku usaha untuk pastikan kau dapat yang paling sempurna..

Ya Allah..bantu aku lagi..Aku memang hamba yang lemah dan Engkau Tuhan yang Maha Memberi lagi Maha Mengasihani.Berikan aku daya untuk menerima segala kesukaran dan janganlah Engkau beri sesuatu yang tidak aku mampu laksanakan..

Chiow!!
P/s: Apakah kaitan Mr BEan dengan entry ini?? tak de kaitan. AKu saja suke2 letak.