Pages

Saturday, November 2, 2013

Ini Adalah Benar

Aku dah resign.
Genap setahun aku kerja di syarikat tilam yang gilang gemilang tu.
"Bos, Im sorry..but I have to resign. Follow my husband to Terengganu. His posting require him to work there"
Berpinar mata orang tua tu. Banyak benda yang dalam kepala dia still x settle lagi.
Aku lak buat pasal.
Nak buat macam mana. Setiap orang ada priority dalam hidup and my priority is my family.
Keluar dari bilik dia..aku sengih lebar macam kerang busuk.
Lega selega-leganya.
Rasa tak pasti ye ke idak start dari suami mula posting aritu selesai akhirnya.
Ramai yang tak percaya aku sanggup tinggalkan gaji yang riban2 tu semata2 nak ikut dia.
Apa ada pada pangkat dan duit kalau otak serabut teringatkan partner dunia akhirat aku..insyaAllah.
Anak2 pun asyik dok nak merengek tunggu bapak diorang call tiap2 jam.
Serabut.
Tapi apa2 pun duit kena masuk jugak. Bukan aku namanya yang mintak duit pada suami. Dia bagi aku ngap..
So bermulanya kisah baru idup aku,.
Kerja baru ke..Tak kot buat masa ni. Tiada hati nak jadi kuli lagi buat masa ini. Mungkin masa akan datang aku tak pasti lagi.
Takpela..Nawaitu mesti betul.
Jangan risau pasal rezeki. Ulat dalam batu boleh hidup. Apatah lagi aku yang cun melecun, ada master lagi..haha. (riak sekali sekala).
Ada 3 bulan study dan buat market survey..Practice make perfect.
Pagi esok pukul 4 pagi kita test run tukar butter jadi margerine..
Saiz 60 gram kita kecikkan sikit. Kalau nak penetrate market..harga kena murah.
Jadi untuk make sure leh cover cost, kite reduce apa yang patut.

OO..cinta hati baru aku nama dia roti..



1 comment:

  1. in shaa allah rezeki ada di mana2, paling penting utamakan keluarga..

    ReplyDelete